Villa Holm

Ryark fick i uppdrag att rita en 2-plansvilla i Torstäva, Karlskrona. Kunden hade som önskemål att placera de sociala ytorna, så som vardagsrum och kök på övre plan för att kunna utnyttja utsikten ut mot havet. Enligt Boverkets krav så måste kök, matsal, samvaro m.m finns på entréplanet på grund av tillgänglighetskraven. Kraven löstes genom att placera ett pentry i tvättstugan och en matplats i ett av kontoren. Efter slutbesiktning tas pentryt bort och matsalsrummet blir ett kontor. Huset kommer byggas i lättbetong från Ytong. Trädetaljerna i lärk skapar fönsterband vilket gör att fönsterna upplevs som ett större parti. Det långa takutsprånget ger villan karaktär och skyddar mot nederbörd och vind. Fönster och dörrar i aluminium, ljusgrå. Tak med släta pannor. Plåtdetaljer i aluzink.

Beställare

Privatperson

Status

Bygglovsansökan

Entreprenör

MR Gräv & Bygg, Karlskrona

Datum

augusti 2, 2017

Kategori

Nybyggnation

Taggar
2-plan, Arkitekt, Bygglov, Karlskrona, Lättbetong, Nybyggnad, Puts, VIlla, Ytong